//

Європарламент осудив напади на християн

Європарламент осудив нещодавні напади на спільноти християн в Єгипті, Нігерії, Пакистані, Ірані та Іраку, на Філіппінах і Кіпрі, а також використання релігії в політичних конфліктах.

 

Парламентаріїв непокоять щоразу частіші випадки нетерпимості, репресії і актів насилля, скерованих на християнські спільноти, які, – як підтверджено – спричиняють до того, що християни змушені масово покидати країни, де проживають, особливо на Близькому Сході.

 

Парламент виражає також глибоке занепокоєння з приводу використання релігії виконавцями терористичних актів і засуджує застосування релігії в різних політичних конфліктах.

 

У резолюції осуджено припинення силою турецької влади новорічного богослужіння, що відправлялося в день православного Різдва за участю 300 християн в північній частині Кіпру, яку від 1974 року займає турецьке військо.

 

Парламент закликав Раду, Європейську Комісію, а також високого представника Євросоюзу у закордонних справах і політики безпеки звернути більшу увагу на справи свободи визнання і на ситуацію релігійної громадськості, між іншим християн, в порозуміннях і в співпраці з третіми державами, а також в звітах, що стосуються прав людини.

 

Євродепутати хочуть також, щоб на наступному засіданні Ради у справах Зовнішніх Взаємин, яке відбудеться 31 січня, було обговорено питання переслідування християн, а також пошани релігійної свободи і свободи визнання. Вони вважають, що ці дискусії повинні принести конкретні думки щодо запевнення християнській спільноті, що знаходиться під загрозою, безпеки і охорони незалежно від того, де у світі вони знаходяться.

 

Високий представник Євросоюзу у закордонних справах і політики безпеки повинна в нагальному порядку підготувати стратегію ЄС щодо стягання права людини до свободи визнання, а також перелік санкції проти держав, які свідомо уникають оберігання релігійних визнань.

 

 

За матеріалами ekai.pl