//

Європа знайде саму себе у християнстві

Представник Святішого Престолу при Раді Європи отець-прелат Альдо Джордано зазначив, що основний внесок, який християни повинні надавати Європі в ці нелегкі часи, - це не забувати Євангеліє.


"Добра Новина про те, що Бог прийшов із нашого середовища, що віддав своє життя за нас і воскрес - це є велика новина, на яку знову чекає людство і європейці, - сказав о. прелат Джордано в інтерв’ю для Ватиканського Радіо. - Сам Бог є новиною, і християни можуть заново прийняти її і повернути Бога в суспільне життя. Ще один аспект - загальнокультурний, це спосіб думання. Світ потребує ідей, потребує нових, глибоких думок. Саме Європа, яка себе оживляє і висловлюється християнством, могла б знайти саму себе, свою неповторність і вкласти багатий внесок у сучасному світі та у всій планеті,"- зазначив представник Ватикану при Раді Європи.


"З одного боку, - продовжував він, - економічна криза пробуджує усвідомлення того, що труднощі необхідно зустрічати разом, але з іншого, ми помічаємо, що з'явилася тенденція звернення до більшого зосередження на національних питаннях. Хоч усі розуміють, що криза має світовий масштаб і її мають вирішувати всі народи Землі. Необхідна нова тверезість, етичний підхід до всіх напрямків життя, починаючи від зміни системи споживання та загального розвитку"- підкреслив о. прелат Альдо Джордано.