//

Євро 2012: Папа вболіває за Італію і трохи за Іспанію

Вселенський пастир і тонкий знавець футболу, Бенедикт XVI не може собі дозволити бути запеклим вболівальником. Папа, про це знає весь Ватикан, стежить біля телеекрану за найбільш важливими матчами, але не ділиться з журналістами своїми враженнями, коментарями і надіями. За кого ж вболіває Папа?


Деякий час тому Йозеф Ратцінґер відповів на подібне питання, що не знає точно чи буде дивитися гру Італія-Німеччина, але зазначив, що хоча він німець і любить свою батьківщину, в той же час він є примасом Італії і, відповідно, його симпатії розділені між обома командами. Виходячи з цих міркувань, ввечері 1 липня Папа, звичайно, буде вболівати за Італію, яка вже понад 30 років стала його другою батьківщиною. Але й трохи за Іспанію, країну, яку після вступу на трон він, разом з Німеччиною, найчастіше відвідував під час своїх закордонних поїздок (тобто добрих три рази), і де його завжди приймають з безмежним ентузіазмом. «Хай живе Італія, хай живе Іспанія», резюмував довірений співробітник Папи Ратцінґера.


Кардинал Анджело Баньяско, президент Італійської Конференції Єпископів, навпаки вже дав зрозуміти, що він, як і 220 очолюваних ним єпископів будуть вболівати за Італію («ми ж італійці», підкреслив він).


А держсекретар Ватикану Тарчізіо Бертоне, великий вболівальник і футбольний експерт (у минулому навіть коментатор матчів) дуже сподівається отримати можливість знову подзвонити ввечері президенту Джорджо Наполітано. Щоб привітати його з перемогою «синіх» і повторити, що «Папа, як єпископ Риму, розділяє радість його пастви».


За матеріалами: Ратцингер-Информ