//

Євангельські блаженства – програма християнського життя. На молитві «Ангел Господній» з Папою Бенедиктом XVI 30 січня 2011

У неділю, 30 січня 2011 р., площа Святого Петра була сповнена радісним гомоном кількох тисяч дітей та підлітків з Дитячої Католицької Акції Риму, які під проводом кардинала Аґостіно Валліні, Вікарія Папи для Римської дієцезії, разом з іншими паломниками, прийшли, щоб проказати з Папою молитву «Ангел Господній».

 

Промовляючи до зібраних вірних, Бенедикт XVI, поруч з яким стояли хлопчик та дівчинка, виголосив повчання, присвячене Нагірній проповіді Ісуса та Євангельським блаженствам. Він зазначив, що вони – це програма християнського життя, щоб звільнитися від фальшивих цінностей та відкритися та справжні блага, теперішні і майбутні. «У дійсності, – сказав він, – коли Бог розраджує, насичує голод справедливості, витирає сльози засмучених, це означає, що Він, крім нагородження кожного у видимий спосіб, відкриває також Небесне Царство».

 

Папа додав, що Євангеліє блаженств коментує сама історія Церкви та християнської святості, і саме тому Церква не боїться бідності, зневаги чи переслідувань. «Дорогі брати й сестри, – сказав на завершення Святіший Отець, – молімося до Пречистої Діви Марії, найбільшої Блаженної, просячи сил шукати Господа і з радістю іти за Ним дорогою блаженств».

 

Джерело: Радіо Ватикан