//

Євангелізація – опора для реалізації людських прав

"Повністю реалізувати національні цінності можливо лише опираючись на Євангеліє", - зазначають єпископи Парагваю у посланні з нагоди 200-річчя незалежності своєї країни, що відзначатиметься 15 травня.

 


У посланні від 11 березня, яким єпископи завершили свою 190 пленарну сесію, вони пишуть: "Згадуючи двохсотріччя незалежності, ми повинні зосередити увагу на цінностях, виражених у державному гербі та національному гімні – свободі, мирі, справедливості, єдності та рівності. Ці цінності набувають повної конструктивної сили при прийнятті Христового Євангелія".

 


Єпископат Парагваю нагадує про необхідність здійснення Континентальної Місії, яку здійснює Церква у всій Латинській Америці, водночас звертаючи увагу, що середовище, якому потрібно проголошувати послання Євангелія, проникнуте ментальністю релятивізму; не приймає існування об'єктивної істини та добра, єдиним критерієм вважаючи думку більшості. А це має згубні моральні наслідки. Євангелізація повинна глибоко змінити критерії оцінки, особливо антропологічне бачення, яке підриває цінності шлюбу та сім'ї.

 


Єпископи у своєму посланні також згадують про економічне зростання, яке останнім часом відзначається у Парагваї, остерігаючи, що його плодами у рівній мірі має користуватися все суспільство.

 


За матеріалами Radio Watykańskie