//

ЄС вимагає прибрати християнські принципи з Конституції Угорщини

Представники Євросоюзу не схвалили нововведення в конституцію Угорщини. За даними угорської газети «Magyar Nemzet», яка посилається на невідоме джерело в Брюсселі, вони також погрожують припинити надання фінансової допомоги, якщо уряд не скасує нову поправку, в якій шлюб позиціонується як союз між чоловіком і жінкою, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org cо посиланням на Lifesite News.

 

Так звана «Східна конституція», прийнята в Угорщині минулого травня, викликала бурхливу реакцію з боку Євросоюзу: документ не тільки підтримує шлюб, але також постановляє, що життя дитини заслуговує на те, щоб його охороняли від дня зачаття. Крім того, християнські принципи стали основою для створення даної конституції. У документі також немає згадок про сексуальну орієнтацію.

 

Європейська Комісія також погрожувала почати дії, спрямовані проти Угорщини, заявивши про те, що її представники «будуть використовувати свої повноваження для того, щоб проаналізувати сумісність Угорської конституції і законів Євросоюзу, а також, якщо це буде необхідно, почати процедури, передбачені статтею 258 договору Євросоюзу при порушеннях ».

 

У середу преподобний Шена Бокюет, президент організації Human Life International, закликав політичних лідерів Угорщини протистояти тактиці залякування, спрямованій проти їхніх зусиль відновити культуру життя в суспільстві, яке зіткнулося з демографічними проблемами після легалізації абортів.

 

Нагадаємо, що нова Конституція набула чинності 1 січня 2012 року.