//

ЄС вимагатиме припинити переслідування християн

У Європейському Парламенті знову планують обговорювати тему переслідування християн.

 

Рік тому депутати Європарламенту прийняли резолюцію про становище християн в контексті свободи релігії, у якому рішуче та безперечно засудили всі акти дискримінації і переслідування християн у світі.


Зміни на політичній сцені після «арабської весни» призвели до того, що потрібні нові дебати на цю тему, – вважає Ян Oльбрихт, депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії. Оскільки там, де настають позитивні процеси демократизації, помітні такі процеси щодо релігійних меншин, християн зокрема, як переслідування і «випихання» їх за межі держави.


Зараз депутати готують наступну резолюцію і конференцію про гоніння християн за межами Європи, – додає Oльбрихт.


Оскільки ЄС має дипломатичні стосунки з тими мусульманськими країнами, де не припиняється переслідування християн, то на дипломатичному рівні буде поставлена вимога, щоб до християн ставилися з повагою, як ставляться до мусульман в ЄС.

 

Сьогодні у 70 країнах світу не припиняються переслідування послідовників Христа. Це означає, що третина населення на планеті порушує основне право людини на свободу віросповідання (відповідно до ст. 18 Загальної декларації прав людини).


Як показали недавні дослідження інформаційної агенції Idea і організації «Open Doors», яка допомагає християнам, яких переслідують, у світі зазнають переслідувань понад 100 млн. осіб, що сповідують християнство.

 

За матеріалами  info.wiara.pl