//

Єрейські свяченя Тараса Сиділа у Львівській архиєпархії

Напередодні свята Успення Пресвятої Богородиці, у день перенесення мощей св.Теодозія Печерського, Преосвященніший владика Венедикт уділив Святу Тайну Священства дияконові Тарасу Сиділу. Архиєрейська літургія відбулася 27 серпня у соборі св. Юра.

 

Отець Тарас Сиділо у 2010 р. завершив Львівську духовну семінарію Святого Духа, дияконське служіння сповнював у храмі св. апостола Андрія та св. священомученика Йосафата (м. Львів, вул. Чечета, 1). Декілька найближчих років о. Тарас душпастирюватиме, як священик, на теренах Київської архиєпархії УГКЦ.

 

Під час проповіді єпископ-помічник Львівський зазначив, що протягом всієї історії людина шукала опору у життєвих труднощах та розчаруваннях. Дуже часто, на думку Владики, цією опорою ставали різні забобони і вірування, але ці засоби не задовільняли людську спрагу.

 

«Цю спрагу людства, спрагу кожної людини вгамував Христос. Бо Він є тим, який приходить до людини. Якщо в історії людства людина завжди і повсякчас шукала Бога, прагнула і стреміла до Нього, то в особі Христа, Господь Бог сам приходить до людини», - наголосив Архиєрей.

 

Водночас владика Венедикт закликав вірних задуматися над важливим запитанням:

 

«Чи ми свідомі того, чи маємо переконання, що так як Христос прийшов історично, в певний момент, народився в певному місці, той Господь може приходити в життя кожного з нас? Бог стоїть поруч нас і завжди готовий бути з нами. Готовий прийти до того, хто прагне Його, хто звертається до Нього, хто шукає Його. Тому знаменними звучать для нас сьогоднішні слова: «Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу Вас».

 

Після завершення богослуження, отримавши привітання від владики Венедикта, новопоставлений ієрей Тарас уділив присутнім благословення.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії