//

Єпископи закликають ЄС не спонсорувати дослідження стовбурових клітин ембріонів

Комісія єпископських конференцій Європи (COMECE) закликає Європейський Союз не фінансувати дослідження стовбурових клітин ембріонів під назвою «Горизонт 2020». Вартість програми дослідження, що запланована на період 2012-2020рр., становить 104 мільярди доларів.


«Нещодавно одна із провідних світових компаній, що займається дослідженням ембріонів, «Geron Corp.», оголосила, що закриває діяльність своєї програми дослідження стовбурових клітин»,– пишуть у зверненні єпископи. – «Слід зазначити, що дослідження стовбурових клітин людських ембріонів не принесли очікуваних результатів. Окрім того, дослідження альтернативних джерел стовбурових клітин, як наприклад, дорослих, пуповинної крові чи індукованих плюрипотентних стовбурових клітин, пропонують реальні та ефективні перспективи для терапевтичного застосування і вже продемонстрували результати у клінічному застосуванні» – зазначають єпископи COMECE.


«Саме ці методи є прийнятними у державах-членів ЄС на науковому та етичному рівнях. Тому їм слід надавати перевагу в контексті спонсорства ЄС» – підсумовує європейський єпископат.


За матеріалами CWN