//

Єпископи Європи закликають до молитви за мир в Сирії

Рада єпископських конференцій Європи закликає до молитви за мир в Сирії. У спеціальному повідомленні, опублікованому 19 липня, відзначається, що Церква вже протягом кількох місяців з почуттям глибокого жалю і печалі стежить за вибухом насильства в цій країні, "де зброя замінила діалог". Представники європейських єпископатів висловлюють надію на те, що сирійське керівництво, населення і всі віруючі,  незалежно від їх віросповідання, дивлячись на Бога знайдуть шлях до того, щоб подолати ненависть, відкласти зброю і почати діалог заради настання примирення та злагоди. "Цей конфлікт не принесе нічого, крім неминучих втрат, руйнувань і важких наслідків для ирійського народу. Війна - це шлях без виходу. Щастя може бути досягнуто тільки разом, і ніколи через домінування одних над іншими ", - говориться в повідомленні Ради єпископатів.

 

Відзначається також, що наступні дні будуть вирішальними для виходу з кризи. "Тому закликаємо всіх християн Європи до молитви за мир для цього регіону", - йдеться в повідомленні. Підкреслюється, що християнська віра веде до надії, що існують законні і конструктивні способи виходу з кризи, в яких будуть поважатися інтереси кожного. "Необхідно знайти місце для мирного діалогу. Ніколи не буває занадто пізно зрозуміти один одного, вести переговори і разом будувати спільне майбутнє ", - відзначають католицькі європейські єрархи.

 

Після вчорашніх дебататав в Раді Безпеки ООН про необхідність введення санкцій проти Сирії і протесту проти цієї пропозиції Росії і Китаю продовжує залишатися актуальним питання про міжнародне втручання в конфлікт з метою припинення кровопролиття. Апостольський нунцій в Дамаску архієпископ Маріо Дерані, зазначив, що не втрачає надії на це: "Сподіваємося, що за допомогою міжнародного співтовариства вдасться зупинити це драматичне" сповзання ", яке я вже багато раз описує, як" сповзання до пекла ", - сказав дипломатичний представник Святого Престолу.

 

За матеріалами radiovaticana.org