//

Єпископи Венесуели: сім'я має відображати любов Трійці

На завершення національної зустрічі сімей у Венесуелі єпископи країни оприлюднили звернення в якому зазначають, що стосунки між матерями, батьками і дітьми повинні віддзеркалювати любов між Святою Трійцею.

 

«Ця реальність божественної любові оживає в родині як у спільноті людей, що переживають багатство любові в їхніх подружніх, батьківських, синівських і братніх стосунках», – вважають єпископи.

 

У своїй заяві вони критикують сучасну тенденцію до зниження значення сім'ї, «що характеризується такими явищами, як індивідуалізм, утилітаризм, споживацтво і релятивізм».

 

Вони також засудили дії ЮНЕСКО, спрямовані на зміни у визначенні сім'ї, якими прагнуть зробити з нього «універсально модифікований консенсус».

 

«Сім'єю може стати будь-що, що відповідає інтересам можновладців», – застерігають єпископи.

 

Християнська антропологічна думка вбачає у сім'ї «спільноту життя і любові, яка поширює  досвід щирої і повної пожертви, й так інститут сім'ї стає плідним, об'єднуючим і місіонерським».

 

Під час зустрічі сімей відбувалися обговорення, які були відлунням послання Папи Бенедикта XVI під час VII Міжнародної Зустрічі Сімей, котра відбулася в Мілані в цьому році.

 

З цієї нагоди Святіший Отець сказав сім’ям: «Ваше покликання не просто жити, особливо сьогодні, бо саме любов є чудовою реальністю, єдиною силою, яка може по-справжньому преобразити космос і світ».

 

За матеріалами CNA