//

Єпископи Великобританія розробили програму допомоги розпізнавання покликань

Допомогти молодим людям розпізнати своє покликання - така мета спеціальної трирічної програми розробленої єпископською конференцією Англії і Уельсу. Натхненням для проекту стали слова Бенедикта XVI спрямовані до університетської молоді під час його апостольського візиту до Великобританії в 2010 р.: "Якими людьми ви хочете бути?". Щоб допомогти молодим людям дати відповідь на це питання, в парафіях будуть створюватися спеціальні групи і проводиться спеціальне духовне душпастриство, мета якого полягатиме в тому, щоб допомогти кожній молодій людині знайти своє покликання. "Католицька Церква в Англії та Уельсі зосередиться на проблемах молоді, яку часто несправедливо критикують ЗМІ", - сказав Архиєпископ Пітер Сміт.

 

У засіданні англійського єпископату вперше брав участь новопризначений Апостольський нунцій в Великобританії Архиєпископ Антоніо Меніні. У своїй промові до єрархів він підкреслив необхідність ведення діалогу з секулярним світом, співпрацю з євреями і мусульманами в сфері захисту життя та інституту шлюбу. Нунцій закликав єпископів підтримати діяльність Особистого ординаріату Божої Матері Уолсінгемскої, створеного в 2011 р. Бенедиктом XVI для англікан, що побажали перейти в лоно Католицької Церкви.

 

Нунцій також відзначив позитивну роль королеви Великобританії, яка відзначає цього року 60-річчя свого перебування на троні. "У всьому що вона робить, особливо в посланнях на Різдво, вона свідчить про християнську віру, яка її надихає", - сказав Архиєпископ Меніні.

 

За матеріалами radiovaticana.org