//

Єпископи США закликали католиків лобіювати зменшення кількості ядерної зброї

Комісія у справах справедливості, миру та людського розвитку Конференції католицьких єпископів США закликала католиків країни лобіювати значне зменшення кількості ядерної зброї.


«Адміністрація Президента Обами на даний час роздумує над скороченням ядерної зброї»,– зазначається у зверненні єпископів до вірних. – «Впродовж найближчих тижнів Президент прийме важливе рішення стосовно питання, яке розглядається раз на десятиліття».


З метою забезпечення громадян країни від загрози атомної зброї, американські єпископи закликали католиків підписати петицію до Президента Обами, в якій зазначено:


«Впродовж найближчих тижнів я закликаю Вас відмінити застарілу ядерну стратегію США, значно зменшити кількість ядерної зброї, підводних човнів, ракет та бомбардувальників, які є носіями цієї зброї в США, а також зняти американську ядерну зброю з режиму підвищеної готовності. Збереження великої кількості ядерних сил у стані бойової готовності збільшує ризик аварії та прорахунку.


Здійснивши ці кроки, Ви сприятимете зменшенню ядерного арсеналу Росії, заохотите інші країни, які володіють ядерною зброєю, приєднатись до програми зменшення кількості, і наблизите усіх до світу, вільного від ядерної зброї.


За матеріалами Сatholicculture.org