//

Єпископи США відвідали Ірак

Делегація католицьких єпископів США відвідала столицю Іраку Багдад. Окрім відвідування храмів, монастирів, шкіл і лікарень іракської столиці, єрархи також зустрілися з вірними халдейської, латинської, вірменської та сиро-малабарської католицької спільнот. "Християни Багдаду багато страждали і їхня віра була виставлена на випробування. Одним із найбільш зворушливих моментів візиту була молитва у сиро-католицькій церкві Матері Божої Неустанної Помочі, в якій 31 жовтня 2010 року в результаті терористичного замаху загинуло багато вірних, серед яких було також два священики", – сказав єпископ Кіканас.

 

Американські єрархи зазначають, що ситуація християн у цій країні не є спокійною. "Через релігійне напруження християни Іраку не почуваються безпечно у своїх будинках і храмах. Багато з них були змушені емігрувати на північ країни", – сказав єпископ Мюррей. У ході візиту представники американського єпископату познайомилися з проектами допомоги благодійної організації "Caritas", яка прагне допомагати як християнам, так і мусульманам. Єрархи переконані у тому, що треба допомагати Іраку, щоб країна повернулася до нормального життя.

 

"На жаль нестабільність і страх перед насильством все ще існують у Багдаді. Люди моляться за мир. Санкції, війна і окупація країни змусили народ платити важку данину. Християни залишаться в Іраку лише тоді, коли буде мир, стабільність і можливість працевлаштування. Ми не можемо залишитися байдужими до їхніх потреб", – заявили американські католицькі єпископи.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана