//

Єпископи США та Європи у МЗС Ізраїлю

«Ізраїль належить до тої самої культури, що США і Європа, культури, опертої на юдеохристиянське насліддя. Тому ми добре знаємо, що таке повага до меншин» - пригадав віцеміністр закордонних справ Ізраїлю Денні Аялон під час зустрічі з делегацією американських і європейських єпископатів, які перебувають на щорічному візиті до Святої Землі.

 


Пан Аялон запевнив єпископів, що Ізраїль добре розуміє, що переживають дискриміновані і переслідувані християни Близького Сходу. Особливий жаль віцеміністр висловив з приводу релігійної чистки у Вифлеємі, де в часі ізраїльського контролю до угоди в Осло 1995 року християни становили більшість.

 

 

В часі зустрічі х єпископами віцеміністр пояснював також причини існування стіни, яка відділяє Ізраїль від палестинських територій. До того, як стіну збудували, палестинські смертники постійно здійснювали свої атаки, а існування муру зберегло життя тисяч євреїв. В той же час, Ізраїль зацікавлений у справедливому мирному порозумінні з Палестинською автономією – запевнив Денні Аялон.
 

 

За матеріалами: radiovaticana.org