//

Єпископи США щодо виборчої кампанії

Конференція єпископів США видала спеціальні рекомендації для всіх католицьких структур країни - від дієцезій до парафій, рухів та асоціацій про ставлення до виборів кандидатів на пост президента країни. У документі вказується на універсальний вимір Церкви, що визначає необхідність завжди керуватися, як релігійним діячам, так і світським віруючим, не партійними інтересами, але загальною користю для всього суспільства.


"Хоча і важливо чітко усвідомлювати, чого ми не можемо робити, ще більш важливо, що ми можемо і повинні робити: сприяти демократії, любити ближнього і піклуватися про найбільш слабких і покинутих між нами", - пишуть єпископи у своєму зверненні. У ньому детально розроблені форми поведінки в досить частих випадках. Рекомендовано абсолютно відкидати прохання кандидатів чи політичних груп виступати зі своїми програмами в церкві, поширювати через парафії чи під час католицьких заходів пропагандистські матеріали.


Особливий заклик єрархи скерували до мирян, які заангажовані в праці на парафіях, щоб вони діяли відповідно до соціального католицького навчання Церкви в рамках його відносини "до співвідношення християнської віри і політичного життя: політична відповідальність за життя, права людини, справедливість і мир мають бути як найбільш ефективно поширені », - наголошується в рекомендаціях американських єпископів. Головним завданням католиків у виборчій кампанії, яка все більше розгоряється в США, єпископи закликають активно діяти для підвищення рівності в суспільстві, заради загального блага в служінні людині і суспільству.

 

За матеріалами radiovaticana.org