//

Єпископи США протистоять спробам легалізації одностатевих союзів

Католицькі єпископи США висловили свою занепокоєність з приводу дискусій про легалізацію в країні одностатевих союзів. Йдеться про ініціативи, які почалися в штаті Меріленд, Вашингтон і Нью Джерсі. Сьогодні в США одностатеві союзи заборонені в 27 штатах. Єпископ Еллен Рассел, голова Конференції єпископів штату Меріленд, наголосив, що прийняття нових законів ініційоване невеликою групою людей. Єрарх зазначив: "знищуючи зв'язок, який існує між шлюбом і батьківством, виникає велика загроза єдності сім'ї". За словами єрарха, невизнання одностатевих союзів шлюбом, не є дискримінацією, оскільки в країні існують закони, що гарантують підтримку людям з гомосексуальною орієнтацією.

 

Митрополит Балтиморський, Архиєпископ Едвін О'Браєн, назвав "презирством" повторний перегляд законопроекту про визнання одностатевих союзів найближчим часом, після того як 2011 року вони вже були визнані незаконними. Єрарх зазначив, що організації, які протистоять прийняттю нового закону, готові сприяти початку референдуму в разі позитивного рішення уряду.

 

Губернатор штату Нью Джерсі, Кріс Крісті, також висловився негативно щодо легалізації одностатевих союзів. "Інститут шлюбу – це дуже важлива річ для того, щоб її можна було обговорювати нібито "футбольний м'яч", на політичному рівні", – зазначив Крісті.

 

У штаті Вашингтон Сенат вже проголосував позитивно за легалізацію одностатевих союзів. У відповідь єпископська конференція штату опублікувала спеціальний лист, в якому наголошується, що "стабільність суспільства залежить від стабільності сім'ї, в якій чоловік і жінка дають початок і піклуються про нове життя", повідомляє radiovaticana.org.