//

Єпископи США написали листа Конгресу

Єпископи США, а також представники деяких християнських конфесій звернулися до Конгресу з пропозицією створити «захисне коло», яке оточило би опікою найбідніших людей і тих, що найуразливіші до змін. Цей заклик і перелік критеріїв, якими слід керуватися в управлінні суспільними благами, американський єпископат надіслав листом до Ради, яка розробляє федеральний бюджет на наступний рік.

 

Приводом до цього листа є зростаюча невизначеність. Єпископи побоюються, що під час поглиблення дефіциту парламент буде перебувати під тиском, щоб скоротити кошти на програми допомоги найбіднішому населенню. Єпархія нагадала, що рішення щодо бюджету має не лише економічний та політичний вимір, а ще й моральний.
Парламентарії повинні запитати себе: чи в основі рішення є захист життя та людської гідності? Чи потреби голодних, бездомних і безробітних на першому місці? Це рішення відображає відповідальність державних та інших установ за примноження загального добра?

 

«Моральний вимір дебатів щодо бюджету не стосується того, яка партія буде мати успіх, і хто стане впливовішим, а того, як поставляться до тих, хто потребує найбільше. Занадто часто їхніх голосів бракує в дебатах», – пишуть єпископи.


І наприкінці запевняють: «Католицькі єпископи США готові співпрацювати з лідерами обох партій над бюджетом, що дозволить скоротити майбутні дефіцити, захистить бідних, помножить загальне добро і сприятиме промоції життя та гідності людини».


За матеріалами: Radio Watykańskie