//

Єпископи Шрі-Ланки проти абортів

"Людство не може відчувати себе у безпеці, поки не захищена дитина в утробі матері", – так відповів єпископат Шрі-Ланки  на спроби легалізації абортів у цій країні. Як повідомляє Радіо Ватикану, проект відповідного закону, щоправда,  передбачає аборти лише у випадку т. зв. небажаних вагітностей (які є, наприклад, наслідком зґвалтування), а уряд обіцяє прийняти до уваги також "альтернативні розв’язання", однак позиція Католицької Церкви залишається незмінною.


"Ми принципово проти будь-яких спроб легалізації абортів, бо це вбивство, – зауважують єпископи. – Тому ми закликаємо уряд відмовитися від роботи над цим законом, тому що вбивство є жахливим злочином, незалежно від форми".


Також єпископат  вказує на те, що Бог дає життя, а людина була сотворена на Його образ і подобу. Тому Церква відчуває обов'язок захищати людське життя на кожному його етапі.


Аборт у Шрі-Ланці є незаконним. проте прихильники лібералізації законодавства у зв'язку з цим посилаються на те, що в країні поширені приховані аборти. Як завжди у таких випадках, невідомо звідки випливає статистика, що свідчить навіть про 300 тисяч абортів на рік.