//

Єпископи Португалії закликали владу гарантувати право на працю

Конференція єпископів Португалії, яка нещодавно відбулася у Фатімі, підготувала спеціальне пастирське послання до уряду країни. У ньому католицькі єрархи нагадують, що саме держава є першим гарантом для своїх громадян і зобов'язана докладати зусиль для загального блага. Католицьке агентство "Sir" зазначає, що єпископи б'ють на сполох, закликаючи владу вжити термінових заходів для забезпечення зайнятості громадян.


"Роль праці повинна вважатися фундаментальною, оскільки праця є базою для самого виживання людини, а також для людської гідності кожного", – йдеться в документі. На перший план висунута термінова необхідність у підтримці з боку державних структур сімей та приватних установ соціальної солідарності, які допомагають найбіднішим верствам населення.


Єпископи закликають законодавців, державних діячів, підприємців, громадян і сім'ї до спільної активізації своїх зусиль щодо збереження робочих місць. "Необхідно, щоб у суспільстві відчувалася підтримка і реальна солідарність, щоб кожен міг використовувати своє право на працю, тверезо оцінюючи глибину кризи" – пишуть ієрархи.


У листі вказується, що рівень безробіття у Португалії досягнув найвищих показників за останні 35 років: воно торкнулося майже 13 % працездатного населення. Єпископи наголошують на чотирьох стовпах соціальної доктрини Церкви, а саме: "гідність особистості, загальне благо, підтримка і солідарність" і закликають усіх португальців відмовитися від консумізму і гонитви за розкішшю, а натомість зробити правилом життя спільну участь у подоланні кризи, – відзначають католицькі єпископи Португалії.

 

За матеріалами radiovaticana.org