//

Єпископи Північної Африки стурбовані майбутнім християнсько-мусульманських стосунків

До справедливого розв’язання конфліктів на Близькому Сході  закликали вчора єпископи Марокко, Алжиру, Тунісу та Лівії, які були присутні на Регіональній Конференції Єпископату Північної Африки (CERNA).


Через військові дії, які відбуваються в арабських країнах, особливо в регіоні Магрибу, єпископи вважають за доцільне вимагати свободи і справедливості, особливо для молодого покоління. Тамтешні мешканці хочуть бути відповідальними громадянами, мати гідну роботу і відмовитися від корупції.


"Вітер змін у цей час проходить через Лівію. Ми знаємо, що війна нічого не вирішує, і, коли вона починається, її не можна контролювати, як ядерний вибух реактора. Першими жертвами завжди стають бідні", – заявили єпископи. "Війна на Близькому Сході завжди буде мати невтішні наслідки для християнсько-мусульманських стосунків", – вважають єпископи. Вони закликають дипломатів надати допомогу лівійцям, щоб ситуацію в цій державі можна було врегулювати через переговори. Також єпископи підкреслили потребу у гуманітарній допомозі та потребу будувати братні стосунки для взаємної поваги людей і народів.


За матеріалами Radio Watykańskie