//

Єпископи Нової Зеландії прибули з візитом ad limina

На приватних аудієнціях Папа прийняв сім єпископів з Нової Зеландії, в тому числі столичного митрополита Веллінгтону, Архиєпископа Aтхерлея Джона Дью. Вони приїхали з візитом ad limina Apostolorum.
Нова Зеландія була від XVII ст. британською колонією. Перші католики приїхали туди на початку XIX століття, але вже в середині цього століття там була встановлена єрархія Церкви на рівні єпархій.


Католиків у Новій Зеландії сьогодні понад півмільйона,  це кільканадцять відсотків населення. Більшість мешканців є англіканами і протестантами, а значна частина новозеландців не виявляє приналежності до будь-якої релігії. Серед іммігрантів також є послідовниками ісламу, буддизму та індуїзму.


Основним викликом для Церкви є секуляризація суспільства. Кількість священиків зменшується, вони старіють, але сподіваються на пробудження нових покликань серед іммігрантів азіатського походження.

 

Англікани і протестанти колись перешкоджали місіонерській діяльності католиків у Новій Зеландії. Однак зараз налагоджені екуменічні відносини.

 


«Зараз з англіканськими єпископами ми регулярно зустрічаємося раз на рік, – розповідає Архиєпископ Джон Дью, голова місцевого єпископату. –  Кожен рік ми організовуємо традиційний Тиждень молитов за єдність християн. Крім того, в Попільну середу в більшості англіканських і католицьких парафіях разом посипаємо попелом голову. У нас також є екуменічна молитва на Різдво. І, нарешті, ведемо постійний діалог для християнської єдності, хоча це трохи складніше з деякими п'ятдесятницькими цервами».

 


За матеріалами: Radio Watykańskie