//

Єпископи Нікарагуа про майбутні вибори

Церква Нікарагуа звинувачує правлячу партію сандіністів у авторитаризмі та зловживанні владою. Про це йдеться в документі єпископату перед виборами, які мають відбутися в цій країні 4 листопада. Єпископи звертають увагу на те, що група осіб навколо президента Даніеля Ортеги за шість років зібрала в свої руки владу таким чином, щоб в майбутньому її не втратити. Цього вони домагаються шляхом маніпуляції законодавством та державними установами, що, на думку єпископів, "руйнує основи верховенства права". "Такий спосіб розуміння і здійснення суверенітету над суспільством спричиняє клімат конфронтації, чи то для здобуття влади, чи для її втримання. А це призводить до авторитаризму, маніпуляції сумлінням, корупції, несправедливості, беззаконня і насильства", – зазначається в документі.


На думку єпископату Нікарагуа, вибори, що наближаються в країні, є нагодою для роздумів над способом ведення політики. Це стосується також і опозиційних партій. Взаємні звинувачення, якими обмінюються політики "не мають демократичної мотивації, а служать лише для вироблення кращої позиції для себе самих і для задоволення особистих амбіцій, – пишуть єпископи. – Цим партіям не вдалося відчути суспільство, і вони не є в змозі відновити своє керівництво, оскільки не пропонують власних альтернативних політичних стратегій, які змогли б розвинути народний проект".


На завершення свого листа єпископи звертаються до батьків, нагадуючи про їх обовʼязок будувати громадянське суспільство. Це стосується правильної і відповідальної поведінки в середовищі власних сімей, на роботі, а також активної участі в публічному житті.


За матеріалами pl.radiovaticana.va