//

Єпископи Нікарагуа критикують підсумки виборів

Конференція Єпископів Нікарагуа виразила різку критику організації президентських виборів 6 листопада. Вища виборча рада (CSE) не продемонструвала компетенції у здійсненні своєї функції, яка полягає у виявленні відповідальності та чесності, заявив вікарний єпископ єпархії Манагуа Сільвіо Баез. Це призвело до великого невдоволення населення в багатьох регіонах.

 

Архиєпископ Манагуа Леопольдо Бренес сказав в інтерв'ю газеті "La Jornada": "Вибори не були прозорими, на що ми всі сподівалися".

 

Десять днів тому діючий президент Даніель Ортега за офіційними даними набрав 62,4% голосів, що свідчить про його переобрання на новий термін. Опозиція звинувачує сандиністський уряд у фальсифікації виборів і відмовляється визнавати їхні результати.

 

На своїй триденній зустрічі на цьому тижні  Конференція Єпископів цієї центральноамериканської країни також обрала нове керівництво: наступником архиєпископа Бренеса на посаді Голови єпископської конференції став єпископ Сократ Рене Сандіго з єпархії Жуігалпа. Новим Генеральним секретарем став єпископ Сільвіо Баез.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё