//

Єпископи Нігерії закликають президента виступити проти ісламських терористів

Конференція католицьких єпископів Нігерії закликає президента Гудлака Джонатана прийняти рішучіші заходи проти Боко Харам, ісламського угрупування, яке веде компанію терору в північній частині країни.

 

Засноване в Майдугурі в 2002 році, Боко Харам (слова означають «Західна освіта є гріхом») прагне введення норм шаріату в Нігерії. Засновник Боко Харам, покійний Устаза Мухаммед Юсуф, розказав BBC в 2009 році, що:

"Видатні ісламські проповідники, які бачили і розуміли, що сучасний західний стиль освіти змішаний з питаннями, що йдуть всупереч нашим переконанням в Ісламі. Як, наприклад, дощ. Ми віримо, що це скоріше творіння Бога, ніж випаровування, спричинене сонцем, що конденсується і перетворюється в дощ. Так само як кажуть, що світ є сферою. Якщо це суперечить вченню Аллаха, ми це відкидаємо."

 

15% з 146,5-ти мільйонного населення країни становлять католики, відповідно до Ватиканської статистики. За підрахунками 50% є мусульманами, 25% -- протестантами і 10% підтримують традиційні вірування.


За матеріалами www.catholicculture.org