//

Єпископи Нігерії критикують політику уряду країн

Католицькі єпископи Нігерії опублікували послання до вірних країни, в якому звертають увагу на чисельні суспільні проблеми і критикують уряд.

 

«Багато проблем, які переживає Нігерія, є результатом нездатності влади керувати державою», – зазначають єрархи. Єпископи звернули особливу увагу на питання безпеки, особливо після випадків насильства, скоєних угрупованням «Боко Харам».


«Влада, яка не може гарантувати безпечного життя громадянам та безпеку їхнього майна, нездатна виконувати свої обов'язки. У минулому ми вже засудили недоліки державних органів, відповідальних за безпеку громадян. Ці недоліки сприяють діяльності екстремістських угруповань, що порушують спокій в країні», – написали єрархи.

 

Єпископи підкреслюють, що нерішучість з боку влади Нігерії сприяє ксенофобії, яка широко розповсюджується. «Тільки правильне виховання громадян може посприяти тому, що вони зможуть зробити внесок у створення і підтримку політичного, економічного та громадського порядку», – написали нігерійські єпископи.

 

За матеріалами: radiovaticana.org