//

Єпископи Меріленду вимагають релігійної свободи

Єпископи Меріленду опублікували заяву, у якій висвітлили історію свободи віросповідання у Меріленді та засудили нещодавні атаки на те, що Джеймс Медісон назвав «найсвященнішим з усіх дібр».

 

«Останніх кілька років відбувалось чітке просування ідеї, що релігійна свобода повинна бути обмежена під час ранкових відправ у неділю», - стверджують єпископи у своїй заяві. «З кожним разом все гостріше розглядається наше право практикувати віру та слідувати нашій совісті в усіх аспектах життя. «На жаль, дехто вбачає вже у самій присутності Церкви в суспільстві нав’язування», - продовжують владики, - «Ці люди стверджують, що ідентифікація нас як людей віри, позбавляє нас можливості брати участь у публічних дебатах.»

 

«Ми закликаємо усіх жителів Меріленду – вірних католиків, людей інших релігій та тих, хто не вірить – підтвердити основні засадничі принципи, на яких наше демократичне суспільство побудоване», - додали єпископи. «Кожна людина має право жити згідно зі своїми релігійними переконаннями, підкорюючись тим обмеженням, які є необхідними для безпечного існування суспільства. Суспільство в цілому, отримує вигоду, коли всі люди в нашій плюралістичній демократії – у тому числі віруючі громадяни та релігійні інституції – залишаються вільними для участі в суспільному житті та роблять це відповідно до їх щирих переконань.»

 

За матеріалами: www.catholicculture.org