//

Єпископи Мексики закликають до визнання результатів президентських виборів

Конференція Єпископату Мексики закликала політичні партії країни визнати результати президентських виборів. Коли всі виборчі протести будуть розглянуті, суд постановить не пізніше ніж 6 вересня, що новим президентом буде кандидат від Революційно-Інституційної Партії (PRI), Енріке Пенья Ньєто.

 

Проти визнання такого результату є головний опонент переможця Андрес Лопес Обрадор, який вніс клопотання про скасування виборів. Він звинувачує переможця у купівлі 5 мільйонів голосів. Якщо це справді так, кінцевий результат може бути іншим. Проте виборчий трибунал відхилив вимогу про визнання голосування недійсним. Обрадор не прийняв рішення суду і 9 вересня скликає своїх прихильників у столиці на гігантську маніфестацію.

 

Генеральний секретар єпископату єпископ Віктор Рене Родрігес Гомес говорить, що політичні партії мають поважати вирок суду, оскільки його прийняли одноголосно сім присяжних. "Немає жодних сумнівів, що розглянули всі скарги, подані особами та установами, зберігаючи при цьому незалежність кожного судді. Тому ми закликаємо всі сторони не тільки визнати вердикт вищого апеляційного суду нашої країни, але й скерувати свої зусилля на найбільш важливі питання, якими живе Мексика"– додали єрархи.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie