//

Єпископи Мексики закликають до відродження сімей

«Сім'я є найважливішою інституцією соціального життя мексиканців», – пишуть у спеціальній Декларації єпископи Мексики. Головною темою була місія сім'ї в дусі правди і надії в третьому тисячолітті.

 

Єпископи роздумували, щоб найважливішою точкою відліку соціальних змін визнати християнську сім'ю, в якій потрібен батько, мати і видимі плоди їхньої любові, якими є діти.


Однак зі зростанням рівня життя та демократизації суспільства, на жаль, мало місце порушення історично усталеної структури сім'ї. Зростає кількість вільних зв’язків, самотніх батьків і розлучень. Існують численні випадки, коли батьки відмовляються від дітей, в родині та суспільстві частішає насильство та сексуальне співжиття, в якому не зважають на любов і плідність.


Поширюється бідність, несправедливе ставлення до жінок, еміграція, алкоголізм та наркоманія. Це все руйнує сім'ю, несучи з собою значні людські та соціальні втрати.

 

Єпископи нагадали слова Бенедикта XVI, адресовані до мексиканських дітей: «Кожен з вас є Божим даром для Мексики та світу. Ваша сім'я, Церква, школа та люди, відповідальні за суспільство, повинні працювати разом, щоб ви могли отримати у спадок кращий світ, без заздрості та подільності».


Єпископи нагадали свій заклик, звернений до мексиканців кілька років тому: «Досить вже знищувати наші сім'ї! (...) З усією силою Нової Євангелізації сьогодні ми закликаємо наших священиків, богопосвячених осіб та мирян взяти на себе рішучі та сміливі зобов'язання звіщати Євангелію, переживати її і служити через неї шлюбові, сім'ї та життю в дусі спільності».

 

За матеріалами radiovaticana.org