//

Єпископи країн ЄС радять як вийти з кризи

12 січня в Брюсселі Комісія єпископатів Європейського Союзу (COMECE) опублікувала документ під назвою: "Європейське співтовариство солідарності та відповідальності", що містить основні пропозиції та рекомендації для європейських країн для виходу з економічної та фінансової кризи. Документ звертає увагу на те, що коріння ринкової соціальної економіки виходить із філософської, релігійної і, перш за все, християнської спадщини Європи. Тому, з точки зору європейських єрархів, "доцільним було б зайнятися цією ідеєю".


Як повідомляє Радіо Ватикану, документ Комісії єпископатів ЄС наголошує, що соціальна ринкова економіка повинна бути ефективною з економічної точки зору; бути конкурентоспроможною, щоб з'явилася можливість збільшити доходи і податки з метою скорочення боргу та фінансування поточних витрат. "Але європейський ринок вимагає також правил, особливо у фінансовому секторі, для його учасників, а також підприємців і користувачів. Справа стосується регулювання ринку та етики з боку установ", - наголошується в документі.


Єрархи підкреслюють, що важливими факторами європейської ринкової економіки повинні бути соціальна політика та екологічність. Єпископи сподіваються, що наслідком їх думок буде жива дискусія. "Документ є виразом нашої солідарності і нашої відповідальності за Європу, оскільки вона повинна бути внеском у краще майбутнє світу", - зазначили єрархи Європейського Союзу.