//

Єпископи Колумбії закликають не дати себе обдурити пропагандою абортів

Колумбійська Церква знову рішуче виступає проти абортів. Конференція єпископів країни 4 жовтня опублікувала декларацію про захист життя і жінок. Це пов'язано проектом закону, який представила Палата депутатів, який би, на думку ініціаторів, мав урегульовувати випадки, в яких аборт буде дозволений в цій країні.

 

Єпископи зазначили, що прихильники абортів намагаються створити враження, що так захищають свободу жінок і їхні основні права. Насправді, аборт не має з цим нічого спільного. Навпаки, в більшості випадків жінки вирішують зробити аборт через відсутність належної сексуальної та емоційної формації, самотності та різних форм соціального та сімейного тиску.

 

Єрархи закликають не дати ошукати себе, «жінка – ще одна жертва аборту». Секретар єпископату Хосе Даніель Фалья також сказав, що «аборт не є фундаментальним правом і не існує міжнародного договору, який би вважав його таким».

 

Термін «добровільне переривання вагітності» є евфемізмом, який приховує навмисне знищення людського життя. «Ось чому, – пишуть єпископи, – як Церква ми повинні зміцнювати наше апостольське служіння для захисту життя і нашу підтримку сім’ям, вспомагати всі групи і спільноти, на рівні єпархії та парафії, які можуть протистояти, також у публічних дебатах, великим етичним та культурним викликам нашого часу. Нам також треба терміново запропонувати відповідну емоційну і сексуальну освіту, на основі цілісного бачення людини, її гідності та цінності».

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va