//

Єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провели нараду

24 - 25 лютого 2011 року у Львові-Брюховичах відбулася нарада єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. У засіданні взяли участь усі українські греко-католицькі єпископи, які діють на території України та Апостольський адміністратор Бучацької єпархії УГКЦ. Перед нарадою владики прийняли участь у зустрічі з римо-католицьким єпископатом в Україні.

 

Головні теми, над яким застановлялись учасники зустрічі стосувалися праці над проектом Інструкції про регулювання книговидання у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ та опрацюванням напрямів та практичних рекомендацій катехитичного служіння у Верховному Архиєпископстві. Також було обговорено та надано рекомендації, щодо подальшої реалізації проекту створення загально-церковного друкованого видання УГКЦ в Україні. Керівник Адміністрації Патріаршої курії УГКЦ Владика Богдан (Дзюрах) доповів учасникам наради про чинну структуру центральних органів УГКЦ.

 

Окрім цього було продовжено дискусію про семінарію для пізніх покликань, тобто для кандидатів на священство з різних регіонів України, які отримали покликання у вже пізнішому віці та зголошуються до своїх владик.

 

Учасники наради заслухали звіти усіх голів церковних комісій Верховного Архиєпископства та подали свої рекомендації щодо їхньої подальшої діяльності. Також учасники наради заслухали звіти про стан будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, про Тиждень молитов за єдність християн у Києві, який проходив 18 - 25 січня 2011 року та прийняли до відома інформацію про лист-відповідь від Мінфіну про оподаткування пожертв вірних.

 

Значну частину робочого часу учасники наради уділили організаційним питанням щодо проведення Виборчого Синоду, який розпочне свою роботу 21 березня 2011 року та наступного урочистого введення на престол (інтронізації) нового Глави Церкви, яке заплановане на 27 березня.

 

 

Департамент інформації УГКЦ