//

Єпископи Хорватії закликають взяти участь у референдумі

22 січня в Хорватії відбудеться референдум про входження до членів Євросоюзу. При позитивному виборі країна стане наступним членом ЄС від липня 2013 року.


Радіо Ватикану інформує, що з приводу виборів Конференція єпископів Хорватії скерувала до вірян і співгромадян заклик відкинути страхи і дивитися з надією в майбутнє, загальне для всіх європейських народів. Католицькі лідери нагадують усім про натхнення, якого зазнала нація під час візиту в країну Папи Бенедикта XVI в липні 2011 року. При зустрічі з журналістами на борту літака Святий Отець сказав: "Процес входу в Європу – це взаємообмін: давати і отримувати. Також і Хорватія дає зі своїх людських та економічних здібностей, але, природно, і отримує – розширюючи таким чином перспективи і живучи в цьому великому комерційному колі, не тільки економічному, але перш за все культурному і духовному".

 

Єпископи закликають вірян і всіх громадян саме на основі такого духу зробити свій вибір відповідно до критеріїв власної совісті. "Упродовж багатьох століть Церква супроводжувала нашу націю, розділяючи її долю, і, разом з усіма відповідальними громадянами, хоче зрозуміти, чи ми є на тому рівні, щоб дивитися в майбутнє з надією в складі цього нового суспільства – Європейського Союзу", – зазначають єрархи. Єпископи наголошують, що не хочуть впливати на вибір, але церковна спільнота, як Мати і Вчителька, допомагає кожному народові будувати суспільство на основі гуманних і християнських принципів.