//

Єпископи Казахстану стурбовані обмеженням релігійної свободи

У Караганді закінчилося засідання Конференції католицьких єпископів Казахстану. Ознайомившись з прогресом в процесі беатифікації о. Владислава Буковинського, єпископи також проаналізували стан Католицької Церкви у зв'язку з введенням в Казахстані нового закону про релігійну діяльність та релігійні об'єднання, який вносить багато обмежень.


Незважаючи на чимало  проблем, єпископи висловили надію, що, як це було раніше, можливим буде служіння Церкви в дусі угоди про співпрацю між Республікою Казахстан і Святим Престолом, укладеною 1998 року.
Усі члени Конференції єпископів відвідали єдину в Центральній Азії семінарію та ознайомилися з планами і завданнями, що стоять перед установою. У цій семінарії готуються до священства 14 семінаристів.
У Караганді побудували новий, великий  собор, але ще потрібно багато сил і ресурсів, щоб здати його до використання. Освячення собору заплановане на кінець вересня 2012.

 

Єпископи також обговорили питання, пов'язані з діяльністю місцевого Карітасу, який базується в Караганді, і присутність Церкви Казахстану в засобах масової інформації, у тому числі роль  місячника Credo, який там видають  щомісяця.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie