//

Єпископи Іспанії заохочують платників податків докластись до справ Церкви

Єпископи Іспанії нещодавно випустили відео звернення, в якому заохочують платників податків вкладати до добрих справ Церкви частину від суми, яку держава відшкодовує їм за сплату податків. Єпископська конференція зазначає, що в такому випадку громадянам не треба буде платити якусь суму, а просто вони будуть отримувати меншу суму відшкодування.


У зверненні також перерахований список благодійних справ, які здійснюються за рахунок фінансових домовленостей між урядом Іспанії та Церквою з 2006 року, включаючи турботу про хворих, пристарілих та бідних, а також сферу освіти.


Як зазначив відповідальний за економічні справи у єпископаті Фернандо Гіменез Барріоканал, це звернення має на меті також «розповісти про те, чим насправді є Церква і поставити багато речей на свої місця».


Він також зазначив, що незважаючи на те, що багато осіб роблять такі внески, Церква все ще знаходиться у складній ситуації. Однак, він залишається «оптимістом», оскільки в часі економічної кризи люди «розуміють, куди варто вкладати гроші».


За матеріалами CNA