//

Єпископи Ірландії закликають уряд не закривати посольство при Святому Престолі

Католицькі єпископи Ірландії закликали уряд країни не закривати посольство цієї країни при Святому Престолі. Єрархи нагадали, що посольство при Святому Престолі є одним з найстаріших дипломатичних представництв незалежної Ірландії.


Єрархи скерували також сердечні слова вітання новому Апостольському нунцію в країні, Архиєпископу Чарльзу Брауну. Єпископи сподіваються, що його діяльність буде сприяти розвитку добрих відносин між країною і Святим Престолом.

 

Під час пленарної сесії єпископи обговорили також питання сексуального використання дітей деякими священиками. У своєму повідомленні єрархи зазначили, що під час обговорень вони зустрілися з представниками Національної ради захисту дітей, яка недавно опублікувала звіт про ситуацію в шести католицьких єпархіях країни.


Конференція Єпископів Ірландії висловила свій біль через злочинні дії з боку деяких священиків і запевнила, що ці питання будуть обговорювати в руслі правди і справедливості. Винних, звичайно, відсторонять від священства.

 

На пленарній сесії єпископату багато уваги приділили підготовці до 50-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу, який пройде в ірландському Дубліні 10–17 червня 2012. Планують, що в ньому візьмуть участь понад 80 тис. вірних.

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org