//

Єпископи Індії вимагають звільнити невинних християн

Тринадцять католицьких єпископів Індії подали вимогу до місцевого уряду звільнити з тюрми невинних християн, котрих засудили до ув’язнення під час антихристиянських погромів у цій країні в 2008 році. В п’ятницю з єпископами зустрівся головний міністр штату Карнатака і пообіцяв здійснити необхідні кроки для того, щоб з цих ув’язнених були зняті всілякі звинувачення.


Єпископи також скерували лист, в якому зазначили, що держава надала протекцію і підтримку істинним винним, в той час звинувативши безпомічних та невинних християн.


Після зустрічі із міністром єпископ Генрі Д’Суза зазначив, що обіцянка міністра «була добрим кроком», і що вона повинна отримати позитивний результат впродовж цього тижня.


Окрім того, єпископи попросили провідне індійське агентство розслідувань розглянути  цю справу від початку, щоб «віднайти правду, покарати винних та повернути довіру» у християнській спільноті. Вони також попросили уряд надати дозвіл на побудову приміщень для молитви, церков та інших церковних установ та гарантувати безпеку під час молитовних зібрань та служінь.


Нагадаємо, що у вересні 2008 року у південному індійському штаті Карнатака відбулося 24 напади на церковні установи та християн. Від цього часу було зафіксовано близько 300 випадків антихристиянського насилля.


За матеріалами ucanews.com