//

Єпископи Індії солідарні з акціями протесту християн-далітів

Вулицями Нью-Делі пройшов молитовний марш. Його учасники, які прийняли християнство та іслам, вимагали для себе таких же прав, які мають індуси-даліти. Цим маршем закінчився триденний протест голодувальників, який в столиці Індії спільно провадили в цьому намірі християни і мусульмани.

 

Центром міста пройшли більш ніж 10 тисяч людей з транспарантами. Серед них понад 50 архиєпископів і єпископів, а також священиків, монахинь і мирян. Марш розпочався з молитви, яку провадив Архиєпископ Вінсент Концессао та інші єпископи Католицької Церкви. Згідно з індійським законодавством даліти індуїстського віровизнання мають певні привілеї, такі як більший доступ до отримання освіти та роботи. Таких прав позбавлені даліти-християни і даліти-мусульмани.

 

Як пояснив офіційний представник католицької архиєпархії Делі отець Домінік Еммануїл, християни і мусульмани добиваються цих прав 60 років. Тому священик наголошує: "Ми хочемо, щоб уряд негайно відреагували на ці вимоги і прийняв відповідні заходи." Кастова система заборонена індійською конституцією. Прийняття християнства чи ісламу має відокремлювати людину від цієї системи, але як твердять організатори голодування і маршу, тавро відкиненості продовжує існувати в Індії відповідно до зміни релігії.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie та www.ucanews.com