//

Єпископи і молодь Німеччини задоволені результатами Всесвітніх Днів Молоді

Конференція Єпископів Німеччини та Об'єднання католицької молоді цієї країни дуже задоволені результатами Всесвітніх Днів Молоді. "Молоді люди проявили великий інтерес до питань віри і взаємин з Богом", – сказав єпископ Бернхарн Хасльбергер, який відповідає за душпастриство молоді в німецькому єпископаті.

 

"Молоді люди хочуть жити у справедливому світі, а завдяки цій зустрічі вони зміцнили свою солідарність", – зазначає єрарх. За його словами, молодь дуже цінує і поважає Папу Бенедикта XVI. "Їх вражає насамперед його справжність і скромність", – сказав єпископ Хасльбергер.

 

"Це було справжнє свято віри, яке дасть молоді сили свідчити про неї в школах і в дружніх колах", – зазначив пастир німецького Об'єднання католицької молоді, о. Симон Рап. Він наголосив, що молоді люди змогли відчути себе членами великого "глобального села". На думку Маркуса Етшайд-Штама, координатора душпастирства молоді при німецькому єпископаті, форум показав, що молодь цікавиться релігією.

 

"Невипадково в центрі зустрічі була молитва і взаємини з Богом, а також багато звернень до політичних і суспільних проблем. Наприклад, під час Хресної Дороги зверталася увага на те, що сьогоднішній світ потребує християнства для їх вирішення. І Папа говорив, що молоді люди, підкріплені вірою, повинні брати участь у справах на благо миру і справедливості у світі", – зазначив Дірк Танцлер, один з керівників Об'єднання католицької молоді Німеччини.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё