//

Єпископи Флориди виступають за скасування смертної кари

У Сполучених Штатах Америки триває боротьба на захист релігійної свободи громадян. Однак тепер єпископи США не лише вимагають від уряду відмінити «етично несприйнятливе» рішення щодо покриття страхових виплат на контрацепцію, але і заборонити смертну кару.


Як повідомляє Vatican Insider, нещодавно Архиєпископ Маямі Томас Венскі та п’ятеро інших єпископів з Флориди написали листа до губернатора Ріка Скотта, в якому просять його відмінити покарання смертної кари і замінити його на довічне ув’язнення без можливості умовного звільнення.


«Такий захід буде проявом визнання гідності кожної особи і святості людського життя. Це означатиме визнати Бога Господом життя і бути більш послідовними духові Євангелія», – написали єпископи до губернатора Скотта.


В листі вони також висловили свою стурбованість зростанням кількості застосування смертної кари: від серпня 2011 року було страчено одну особу що три місяці. Єпископи просять губернатора утриматись від підписання подальших смертних вироків.


«Просимо Вас дослідити яким чином ці питання вирішують в інших штатах, де існують інші рішення (окрім смерті винного) для захисту суспільства і покарання злочинця»,– пропонують єпископи.


Від 1976 року, коли у Флориді відновили смертну кару, у цьому штаті було страчено 71 особу.