//

Єпископи Чилі проти соціальної нерівності

Постійна Рада Єпископів Чилі різко критикує поділ матеріальних благ в цій країні. Єпископи вважають, що це є причиною величезної соціальної нерівності. До серйозних протестів вдалися робітники і студенти у різних частинах країни.

 

Єрархи видали документ, у якому основну увагу приділяють соціальним питанням. Вони зазначають, що Чилі є однією з країн, де модель розвитку занадто зосереджена на економічних аспектах і підвищенні продуктивності. «Економічна свобода важливіша, ніж справедливість і рівність. Це скандальна річ, що в нашій країні багато людей, які працюють все життя, живуть у бідності», – кажуть єпископи.

 

Єрархи твердять, що громадські справи, які інколи підпорядковані приватним, часто залишаються без необхідного контролю. Це призвело до більших зловживань. «У суспільному контексті неконтрольовані прибутки, які є лихварством, є причиною нерівності, шахрайства, корупції і поганого управління», – підкреслили чилійські єпископи.

 

У документі єпископи також визнають втрату довіри до Церкви через випадки зловживань щодо неповнолітніх, скоєних деякими священиками. Чилійська Церква просить вибачення за помилки.


За матеріалами pl.radiovaticana.va