//

Єпископи Бразилії закликають ООН захистити індіанців

  Католицькі єпископи Бразилії офіційно звернулися в ООН з проханням посприяти  збереженню прав індіанців, які, за словами єрархів, піддаються переслідуванню і безкарному  насильству.

 

Під час зустрічі з помічником  секретаря ООН Валері Амосом, що відбулася в Ріо де Жанейро, адвокат місіонерської ради з питань захисту індіанців Кімберлі Купсінскі пояснив, що ситуація індіанців в Бразилії дуже погіршилася протягом останніх десяти років. За словами єпископа Альтаміри Ервіна Кравтлера,  "антиіндіанські  виступи вимагають термінової реакції з боку політиків".

 

Місіонерська рада звернула увагу ООН на те, що індіанці страждають від хвороб, вирубки лісів і насильства. Однією з причин беззахисності індіанців правозахисники називають відсутність чітко окреслених меж територій, на яких вони проживають, а також систематичне і безкарне їх порушення. "Сьогодні ми повинні заявити про справжній геноцид і громадянську війну  і чекаємо від ООН втручання, як це  робиться в інших країнах світу", - зазначив єпископ Кравтлер.

 

За матеріалами radiovaticana.org