//

Єпископи Бразилії виступили проти всиновлення дітей гомосексуальними парами

Бразильський Верховний суд одноголосно визнав право гомосексуальних пар всиновлювати дітей. На думку багатьох коментаторів, суд перевищив свої повноваження, тому що закон встановлює парламент, а за його дотримання відповідає уряд. Відповідно до рішення Верховного суду визнати одностатеві зв’язки рівнозначними до шлюбу чоловіка та жінки, Конференція єпископату Бразилії скерувала послання до вірних, а також усіх людей доброї волі.


В опублікованій заяві єпископи місцевої Церкви нагадують основний принцип сім'ї та пояснюють відмінності союзу між чоловіком та жінкою і зв’язку осіб однієї статі. Крім того, єпископи засуджують будь-які прояви дискримінації і насильства щодо людської гідності.


На думку єпископів, "прирівнювання одностатевих стосунків та сім’ї неправильно характеризує  особистість останньої і загрожує її стабільності. Очевидно, що сім'я належить до незрівнянних людських та соціальних ресурсів, будучи до того ж великою благодійницею людства. Вона полегшує інтеграцію всіх поколінь, забезпечує догляд за хворими та людьми похилого віку, допомагає безробітним та інвалідам. Тому вона має право на те, щоб її належно цінувала та охороняла держава."


Єпископи висловили "занепокоєння з приводу того, що влада перевищує свої повноваження, як це трапилося недавно з рішенням Верховного суду. Такі конфлікти, що компрометують етичний аспект політики, в Бразилії не вперше." У заключній частині заяви єпископи просять Воскреслого Ісуса Христа, джерело життя і Господа історії, який народився, виріс і жив у Святій Родині з Назарету, щоб просвітив народ Бразилії та її лідерів, відповідальних за сприяння та захист сім'ї.


За матеріалами: Radio Watykańskie