//

Єпископи Бразилії створять антикорупційну гарячу лінію

Конференція Єпископів Бразилії створить антикорупційну гарячу лінію під час жовтневих муніципальних виборів в штаті Пара в Амазонії. Вона повинна стати "знаряддям демократії", завдяки якій буде гарантовано законність виборів, заявив регіональний секретар єпископату Флавіо Жовенале. В амазонському штаті Пара під час минулих виборів практикувався підкуп голосів і незаконна агітація, в якій були замішані політики і великі землевласники. Ініціатива єпископів реалізується спільно з місцевою виборчою владою. Єпископат вже оголосив про набір волонтерів, які будуть приймати дзвінки.

 

Уже під час виборів 2008 р. і 2010 р. влада створювала подібні гарячі лінії, в той час спільно з місцевими наглядовими організаціями. Тільки в 2010 р. було зафіксовано понад 300 порушень. Представник місцевих виборчих органів з радістю прийняв допомогу конференції єпископів. Загальнонаціональний авторитет Церкви є великим плюсом для проведення акції. Чи акція набере загальнобразильського масштабу, покаже практика, заявив він.

 

Конференція Єпископів Бразилії в 2010 р. сприяла прийняттю Закону "Чистого листа", що мав на меті не допустити корумпованих політиків до участі у виборах.

 

За матеріалами radiovaticana.org