//

Єпископи Бразилії стали на захист тубільців

На захист життя і гідності бразильських індійців стали члени Конференції Єпископату Бразилії після чергового нападу на тубільців з боку невідомих осіб. Єпископи в офіційному меморандумі підтвердили позицію Церкви щодо зростаючої хвилі насильства, особливо спрямованого проти племен гуарані та кайова, які проживають в штаті Мату-Гросу-ду-Сул.

 

 

Причиною реакції єпископів стали події 18 листопада, коли озброєна група зі сорока осіб напала на громаду корінних народів в Aмамбаї (штат Мату-Гросу-ду-Сул). Злочинці вбили індіанського вождя, 59-річного Нісіо Гомеса, а двох молодих індійців викрали.

 


«Національна конференція єпископів (CNBB) солідарна з вихідцями з племен кайова і гуарані, підтверджує, що готова захищати їхні конституційні права, зокрема, право на володіння землею в межах територій, які споконвіку належали їм, що підтверджує конституція країни», – написали єпископи в меморандумі.

 

 

«Ми хочемо, щоб конституції дотримувалися. Вкрай важливо, щоб там, де землі належать тубільцям, все було зроблено відповідно до вимог закону. Поки індіанці не мають права на свою землю, очевидно, що це створює для них умови невизначеності та нестабільності», – сказав в інтерв'ю кардинал Раймунду Дамашено Ассіс, президент єпископської конференції Бразилії.

 


За матеріалами: Radio Watykańskie