//

Єпископи Болівії закликають захищати святість життя і сім’ї

Реалізації латиноамериканської континентальної місії в єпархіях Болівії і соціально-політичним проблемам цієї країни було присвячене послання, видане на закінчення пленарної сесії місцевого єпископату, яка проходила з 5 по 10 травня в Кохабамбі. Єпископи звертають увагу на те, що покликання до місії охоплює всіх охрещених. Вони пригадують приклад місійного ентузіазму, який надав Іван Павло II, відвідуючи Болівію у 1988 р. Його нещодавню беатифікацію єпископи визначають як „поштовх до надії і її знак”. Вони також виражають занепокоєння, пов'язане з ситуацією в болівійському суспільстві.


Однією з турбот єпископату Болівії є постійна еміграція населення, особливо з сільських територій. І хоча вона приносить економічну вигоду частині суспільства, однак неодноразово спричиняє до розбиття сімей і втрати ідентичності.


У посланні порушено також справу вибору громадянами суддів Найвищого Трибуналу. Вона є шансом для демократії, але вимагає від виборців достатнього ознайомлення з кваліфікацією і чесністю кандидатів.


Єпископи захищають права на свободу освіти. Вони домагаються від уряду виповнення давно вже прийнятого зобов'язання, щоб підписати з єпископатом порозуміння у цій справі.


Крім того, неспокій Церкви викликає зростання насилля і втрата відчуття святості життя. У болівійському суспільстві поширюється культура смерті, яка вже навіть входить до законодавства. Такого типу є введений в департаменті Санта Круз закон про молодь, який під гаслом „сексуального здоров'я” пропагує контрацепцію і відкриває шлях для абортів.
Нагадуючи значення християнського подружжя, єпископат Болівії закликає католиків, що живуть в перелюбстві, щоб врегулювали ситуацію у своїй сім’ї, яка побудована на сакраментальному зв'язку.


За матеріалами Radio Watykańskie