//

Єпископи Болівії закликають уряд зважати на людське життя

«Ніщо не виправдовує смерті людини». Про це нагадали єпископи Болівії, згадуючи недавні заворушення на сході країни, які сталися внаслідок конфлікту між місцевим мером, якого підтримала регіональна влада Санта-Круз, і міською радою, яка звинуватила його в некомпетентності та звільнила з посади. 12 січня в зіткненнях між противниками мера і поліцією, яка його охороняла, було вбито троє людей і понад 60 отримали поранення. Також десятки учасників маніфестації було затримано.

 

Єпископи, вражені особливою жорстокістю співробітників правоохоронних органів, які спричинилися до стількох жертв братовбивчої боротьби, закликали центральну владу провести неупереджене розслідування інцидентів і відновити мир та соціальний діалог, повідомляє radiovaticana.org.


«У світлі Євангелія і соціального вчення Церкви нагадуємо, що єдино правильним шляхом вирішення проблем є чесний і відповідальний діалог, який поважає гідність і святість людського життя, – написали єпископи Болівії. – Тому ми засуджуємо будь-які дії, які прагнуть провокувати розділення, взаємні наклепи і нетерпимість до різних соціальних груп».