//

Єпископи Болівії виступають на захист життя і сім'ї

Із закликом до всіх вірних бути захисниками життя і надії,щоб побудувати справедливіше братнє суспільство, звернулися єпископи Болівії. У документі «Покликані бути промоутерами життя» вказані ті ризики, на які наражаються нащодень болівійці.

 

Єрархи з болем констатують погіршення соціальних умов. Вони вказують на величезні розміри насильства і внутрішніх конфліктів, а також втрату духовних цінностей та етичних і моральних засад, які є частиною культурної самобутності та історії цієї південноамериканської країни. Зникають добрі міжособистісні стосунки, взаємна солідарність, почуття загального блага і священних цінностей, таких, як сім'я.

 

Болівійські єпископи дуже стурбовані національними та регіональними законодавчими пропозиціями щодо сексуальних і репродуктивних прав. Більшість з них розширять доступ до протизаплідних засобів і абортів. Єрархи також виступають проти спроб легалізації шлюбів між особами однієї статі.

 

Серйозною загрозою для життя є наркоманія та незаконний обіг наркотиків. Бракує також чіткої політики, яка дозволить запобігти зростанню злочинності, а також гарантуватиме безпеку жителів, –  пишуть болівійські єпископи.

 

За матеріалами radiovaticana.org