//

Єпископи Австрії дадуть відповідь збунтованим священикам

Архиєпископ Відня кардинал Крістоф Шенборн сподівається, що у справі збунтованих священиків, які закликають до непослуху церковній владі, обійдеться без дисциплінарних санкцій. Про це він сказав під час інтерв’ю із ватиканістом Андре Торніеллі із видання „La Stampа”.

 


Глава австрійського єпископату підкреслив, що треба відрізняти Ініціативу Парохів 2006 року, яку підписало 350 представників духовенства, і заклик до непослуху, який оголосив у медіа прелат Гельмут Шуллер без підтвердження підписантів Ініціативи.

 


Кардинал пригадав, що він одразу заявив, що заклик до непослуху є недопустимий і визнав, що єпископи Австрії виявили у цій справі терпеливість, аж занадто велику на думку деяких з них. Кардинал Шенборн заявив, що зараз австрійський єпископат готує пастирський лист, у якому дасть відповідь на всі проблеми, підняті дисидентами. Лист вийде в часі Року Віри, який триватиме від жовтня 2012 до листопада 2013 року.

 


«Взірцем діалогу» з бунтівниками кардинал вважає проповідь Бенедикта XVI у Великий Четвер цього року, в якій Папа згадав непослух духовенства, але намагався зрозуміти їх мотивацію, відповідав на їх зауваження а у кінці закликав їх до «наслідування Христа у послусі, який є дорогою відкуплення і свободи».

 

За матеріалами: wiara.pl

 

Кардинал Шенборн закликав священиків до послуху
Австрійський Митрополит вдячний Папі за проповідь у Великий Четвер