//

Єпископи Арізони проти страти

Єпископи Арізони, США, вимагають відміни страти, підкреслюючи, що цей вид помсти протирічить євангельським цінностям. У заяві, обнародуваній в понеділок 28 березня з причини майбутньої страти двох засуджених, прелати виражають «співчуття жертвам жорстоких злочинів і їх сім'ям», але підтверджують свою непохитну опозицію до страти.
«Ми твердо впевнені в тому, - свідчить заява, - що вища міра покарання є помстою, дозволеною державою, не дивлячись на наявність інших засобів захисту громадян від небезпечних злочинців, що протирічить Євангелії Ісуса Христа», а також «гідності і недоторканості, властивим людському життю». Застосування страти, додають єпископи, вносить свій вклад до культури смерті.


У заяві згадується вчення Івана Павла II, великого захисника людського життя, який вказав в «Evangelium Vitae», що застосовувати вищу міру покарання можливо виключно в рідкісних  ситуаціях загрози безпеці суспільства. «Страти в нашому штаті не захищають нікого і тому є неприйнятними», - написано в заяві, яка закінчується закликом покласти край цьому «непотрібному насильству».

 

Джерело: Радіо Ватикан